DE BEZIELERS: LUC & ELSJE THIENPONT-PUTTEMAN

Bij wijnkenners doet de naam Thienpont een flink arsenaal aan belletjes rinkelen. Inderdaad: Luc is een van de zeven wijnmakers van de Thienpont-dynastie uit de Bordeauxregio. Het gezonde Vlaamse boerenverstand gecombineerd met Franse finesse en passie voor wijnen: daar staat deze familie voor.

In Vlaanderen is Luc Thienpont vooral bekend van zijn het gerenommeerde Château Certan in Pomerol en van zijn andere domeinen: Château Labégorce, Clos des Quatre Vents, Villa des Quatre Soeurs, Z, Château Bonneau, Château Tayac Plaisance. Twee jaar terug kwam daar nog Château la Raye (Velines) bij, een prachtdomein op 20 minuten van de Saint-Emilionstreek.

De liefde voor wijn is dus nooit veraf in Het Keukenhof. Dat merk je trouwens meteen bij aankomst: de grote wijnkasten zijn de eyecatchers van de inkomhall. “Uiteraard bieden wij een select kransje eigen wijnen aan”, vertelt Luc Thienpont. “Dat wordt rijkelijk aangevuld met een selectie andere wijnen. Geen lukraak gekozen flessen, maar stuk voor stuk topwijnen met een verhaal. Voor elke smaak en in elke prijscategorie.”

Elsje gaat dan weer over de dagelijkse organisatie van de zaak. In samenwerking met architect Simon de Burbure legde zij haar ziel in de inrichting en het concept van Het Keukenhof. Op haar aangeven ook trekt de brasserie resoluut de biologische kaart. Voorts wordt zoveel mogelijk gewerkt met eerlijke, dagverse en bij voorkeur plaatselijke producten.

DE CHEF: ANDREAS THELANDER

Een globetrotter, een culinair avonturier, een raspaardje, een toptalent. Maak kennis met Andreas Thelander: half Belg, half Zweed, opgegroeid in Frankrijk en ontbolsterd in de rest van de wereld.

Met Het Keukenhof snijdt de jonge chef een nieuw hoofdstuk in zijn carrière aan. Hier mag hij vrijuit zijn ding doen. Zonder restricties. Want dan is hij op zijn best.

Andreas brengt het fijnste van verschillende werelden samen. De klassieke Franse keuken als basis, aangevuld met frivole en eigentijdse accenten. Soms onvoorspelbaar, altijd tongstrelend. Een feestje in de mond.

Andreas Thelander kok Brasserie Keukenhof
DE CRUSTASTUN

Het Keukenhof heeft een Crustastun in huis. Omdat we belang hechten aan een humane voedselbereiding. De Crustastun doodt schaaldieren, zoals krabben en kreeften, op een korte en pijnloze manier via een korte elektrische schok.

Hierdoor is de stress van het dier minimaal. Er komen dus vrijwel geen spanningshormonen vrij in het lichaam, waardoor de kreeft veel beter smaakt.

Bij geregistreerde geblinddoekte tests prefereerden professionele proevers en koks keer op keer de kreeften die met een Crustastun om het leven gebracht werden, omdat hun vlees minder korrelig en droog was.

Krustastun, diervriendelijk kreeft bereiding