Van Vismuseum t' Florishof tot Brasserie Keukenhof

Het voormalige vismuseum t' Florishof werd in 2018 totaal gerenoveerd door Luc Thienpont en Elsje Putteman. In juli 2020 namen Didier Deylgat en Isabel Joseph de zaak over om er hun jaren ervaringen in de horeca verder door te zetten in deze unieke en mooie, maar vooral authenthieke zaak.

 

Didier en Isabel zijn al jaren actief in de horeca, sinds 2007 eigenaar en uitbaters van feestzaal Salons Ten Boogaerde in Kortemark en sinds 2018 van Brasserie Ko-No in Kortrijk. Didier die zelf mee in de keuken als chef de gerechtjes tot de puntjes uitwerkt & gastvrouw Isabel die iedereen een welkomstgevoel geeft en zorgt dat alles piekfijn verloopt in de zaal.

 

Binnen in de authenthieke brasserie is er plaats voor 50 personen en in de feestzaal/vergaderzaal die afzonderlijk van de brasserie is kunnen we 45 personen ontvangen. Op het terras vooraan is er plaats voor 48 personen. Op ons terras achteraan in de binnentuin is er plaats voor 55 personen, waar de oude ambachtshuisjes vele herrinneringen oproepen over het museum. Het kapelletje in de tuin is omgebouwd tot een wijnkelder met geselecteerde topwijnen.

 

Bij brasserie Keukenhof kan u zowel genieten van à la carte, als van een all-in menu. Komt u als koppel of als groep? Wij hebben voor ieder een menu op maat: familiefeest, bedrijfsfeest, trouwfeest... Bij brasserie Keukenhof kan alles. Hebt u vragen, suggesties of ideeën om uw feest een persoonlijke toets te geven, aarzel dan zeker niet om dit met ons te bespreken.

 

Isabel & Didier 

DE CRUSTASTUN

Het Keukenhof heeft een Crustastun in huis, omdat we belang hechten aan een humane voedselbereiding. De Crustastun doodt schaaldieren, zoals krabben en kreeften, op een korte en pijnloze manier via een korte elektrische schok.

Hierdoor is de stress van het dier minimaal. Er komen dus vrijwel geen spanningshormonen vrij in het lichaam, waardoor de kreeft veel beter smaakt.

Bij geregistreerde geblinddoekte tests prefereerden professionele proevers en koks keer op keer de kreeften die met een Crustastun om het leven gebracht werden, omdat hun vlees minder korrelig en droog was.

Krustastun, diervriendelijk kreeft bereiding